Begeleiding bij Burnout en stressklachten Preventief en Curatief

Burnout of overspannen:

Burn-out of overspannen; heel vervelend, voor jezelf en voor jouw omgeving. Je bent uitgeput van het zoeken naar oplossingen. Je hoofd draait overuren, je bent prikkelbaar en snel geïrriteerd. Je kan zelfs spontaan beginnen te huilen uit het niets. Je wilt een oplossing vinden voor jouw problemen maar weet niet hoe!

Uit de pijn

Voel je je radeloos, machteloos, angstig. Soms lijkt ziek melden, ontslag nemen, een relatie beëindigen de enige oplossing….. je verlangt naar even niets, eindelijk even rust, eindelijk helderheid hoe je leven weer een draai te geven dat je je weer prettig voelt! Dat je weer ontspant en plezier beleefd aan wat je doet.

Begeleiding

Ik begeleid je om je leven weer op de rit te krijgen. Dit doe ik bij voorkeur buiten in de natuur in de regio rond om Deventer. (Van Arnhem tot Holten, Zwolle tot Apeldoorn). We gaan samen letterlijk en figuurlijk op pad. Mijn coaching is er opgericht je een “gevoelservaring” te geven. We praten niet “over” de situatie maar vanuit een gevoel hoe jij dingen ervaart en reflecteren daarop. Een combinatie van gevoel en gedachten dus. Op deze wijze is de kans op gedragsverandering vele malen groter dan alleen praten in een kantoor (cognitief).

Fasering

Na een fase van vertragen en tot rust komen, gaan we aan de slag om gedrag, gevoel en behoeften bloot te leggen aan de hand van oefeningen die je een gevoelservaring geven. Gevoel is als een signaal lampje wat verwijst naar wat jij nodig hebt. Dit is fase van herkennen en erkennen van jou stress of burn-out. Kijk hier voor de symptomen.

Op dit gedrag, gevoel en behoeften reflecteren we zodat je zelf nieuwe gedrag gaat ontwikkelen. Je wordt niet meer de oude! Dit doen we in de laatste fase. Na deze fase hoop ik je dan ook niet weer te zien; je hebt immers geleerd zelf de regie te pakken!

Meteen Starten

Voor jou als persoon, maar ingeval van een arbeidsrelatie (werkgever/werknemer), is het van groot belang direct te starten met begeleiding omdat de wil om een oplossing te vinden voor ‘het probleem’ het grootst is. Wachten met hulp lost niks op (gevaar voor bore-out, neerslachtigheid, nutteloos- en betekenisloosheid). Belangrijk is dat meteen en adequaat, op ‘veilige’ wijze wordt gehandeld. De begeleiding is gericht op duurzaam herstel!

Communicatie

Na een vrijblijvende kennismaking en bij gebleken match tussen jou hulpvraag en onze diensten, maken wij een Plan van Aanpak die tevens dienst als offerte. Het PvA dienst als richtlijn voor het begeleidingstraject. Ook zal ik kunnen ondersteunen bij het contact met de werkgever of bedrijfsarts. Voortgang- en eindrapportage behoren standaard tot het traject.

Duurzaam en wetenschappelijk beproefd

Wetenschappelijk bewezen voordelen van mijn interventies zijn te vinden op de site van mijn samenwerkingspartners van oa Bewegen voor je brein, Heartmath Benelux en Ruud Meulenberg Training en Coaching Je krijgt het beste van alle methoden!

Richtlijnen

Ik werk vanuit de richtlijnen van de NVAB, zo heeft een gedegen werkhervatting de grootste kans van slagen.

Preventief en Curatief

Onze begeleiding is natuurlijk ook preventief, voordat je je hebt ziek gemeld is een en ander goed bij te sturen!

Welzijn
Balans
Conditie
Focus / Flow

Wil je weer:

 • Meer ontspannen en voldoende tijd voor jezelf nemen;
 • Genieten van je gezin, werk en hobby’s;
 • Je sociale leven oppakken;
 • Beter je grenzen stellen;
 • De regie over je eigen leven hebben;
 • Je niet meer gejaagd voelen;
 • De stresssignalen van je lichaam op tijd herkennen;
 • Betere keuzes maken;
 • Beter je energie managen;
 • Fysiek goed in je vel zitten;
 • Positief naar de toekomst kijken;
 • En weer klachtenvrij aan het werk kunnen.

error: inflow-copyright