Verbindende Communicatie

Bron van Stress

Het ligt zo voor de hand; communicatie kan een enorme stressbron zijn wanneer jezelf en/of de ander niet begrijpt. Als er ergens in dit proces, iets niet lekker loopt dan is de kans op misverstanden en zelfs conflicten niet te voorkomen. Verbindende Communicatie helpt enorm om het communicatie proces te doorgronden en verbindende te handelen.

De Kracht van Eenvoud

Verbindende Communicatie is een manier van communiceren ontwikkeld door psycholoog Marshall Rosenberg. Nooit had ik kunnen denken dat iets wat zo eenvoudig lijkt zo moeilijk kan zijn. Hoe een vier logische stappen-model van Verbindende Communicatie bij mij een transformatie hebben gegeven. Ik vond het heel belangrijk van anderen van mij vonden. Wat ik eigenlijk zelf vond, voor zo ver ik dat door had en kon zien was voor mij niet helder. Heb je enig idee wat dit betekent voor de keuzes die je maakt?

Okay als je dit leest klinkt het nog al dramatisch. Ik betreur dat e.e.a. is gelopen zo als het is gelopen. Ik vier dat ik VC ben tegen gekomen en kennis heb gemaakt met het potentieel van deze manier van communiceren. Hoe vaardiger ik word hoe minder stress ik ervaar! Hoe beter ik mezelf begrijp en empathie ik kan ervaren voor de ander. Ik ben minder angstig en heb veel meer eigenwaarde gekregen.

Dit motiveert me eindeloos om mijn passie met jou te delen zodat je zelf kan ervaren hoe krachtig VC is.

Minder, veel minder stress!

Verbindende Communicatie is veel meer dan een communicatie training. Om het niet te zweverig te maken; het zet je met beide voeten op de grond, zorgt voor inzicht, diepgang, (zelf)verbinding, compassie. Plat gezegd, minder gedoe en negativiteit dus MINDER stress!

NEE tegen een ander is JA tegen jezelf

Altijd gedacht dat wanneer ik nee zou zeggen tegen iets of iemand ik bang was dat de relatie op het spel zou staan. Dat ik daarmee mezelf enorm te kort deed kwam ik pas veel later achter.

Trainingsaanbod:

Wilt u kennismaken met Verbindende Communicatie kijk dan gauw in de agenda hiernaast. –>

Bent u al overtuigd van de kracht van Verbindende Communicatie en wilt u er in getraind worden, volg dan een training 1:1 of met uw team / afdeling.

Wij bieden een Basis training aan “Incompany” of voor kleine groepen in onze trainingsruimte in Deventer.

In de Basis Training behandelen we het Verbindende Communicatie Model aan de hand van theorie en veel oefeningen.

Welzijn
Balans
Conditie
Focus / Flow

error: inflow-copyright