Hoe Verbindende Communicatie helpt Depressie te verminderen

Onlangs heb ik voor de tweede keer het boek van Johann Hari – Lost connection (verbroken verbinding) gelezen.

Het boek geeft inzicht en handvatten wat de oorzaken zijn van depressie en angsten. Ook beschrijft hij oplossingen wat nodig is om je beter in je vel te helpen komen. Het boek is een echte aanrader!

In het kort: Er is niks mis met jou als mens wanneer je depressie hebt. Je bent niet gek en er is niks mis met jou brein. Alles heeft te maken met de mate waarin je “verbinding” ervaart. Het ontbreken er van leidt tot depressie. Iets wat ik uit eigen ervaring kan bevestigen. Verbinding in deze context is heel breed, van betekenisvol werk tot de mate waarin je contact hebt met anderen. Lees het boek zelf maar 😉

Depressie en angsten zijn geen onderwerpen die  passen in alle “succesverhalen” op LinkedIn en Facebook. Toch verdiend het een plekje omdat een deel van de oorzaken van depressie mijns inziens juist worden veroorzaakt door als deze “succesverhalen” op social media. Tijd voor een tegengeluid wat mij betreft. Alsof het altijd met iedereen alles maar “goed” gaat!! hahaha

Verbindende Communicatie

Voor mij komt heel veel samen en terug in Geweldloze Communicatie / Verbindende CommunicatieDe mate waarin je helderheid krijgt op wat er in je leeft en daardoor de ander beter kan begrijpen. Verbinding met jezelf en de ander dus. Ik heb me de afgelopen 5 jaar verdiept in en mezelf meer bekwaamd in VC. Als CNVC kandidaat ben ik bezig mezelf te certificeren als internationaal trainer. Los van certificering heeft VC me al zoveel gebracht dat ik aanzienlijk minder stress ervaar en veel meer geniet van wat ik doen.

Jou kan ik begeleiden en ondersteunen bij jou proces. Ik verzorg trainingen en leid een VC oefengroep in de stedendriehoek (dit is voor mensen die minimaal een basis training hebben gevolgd bij een CNVC gecertificeerde trainer)

Neem contact met me op als je wilt meedraaien in een oefengroep.

Bekijk ook eens onderstaand interview.