NU !

Een boek die mij zeer heeft geïnspireerd, zo’n jaar of zeven geleden, was de kracht van het NU van Eckhart Tolle. Ik weet nog goed dat toen ik hem voor het eerst las, althans, probeerde te lezen ik geen benul had wat er stond.

Ik was tot dat moment alleen maar druk; druk met voldoen aan andermans en eigen wensen en eisen. Diep van binnen wou ik natuurlijk alleen maar geaccepteerd worden zoals ik ben. Man wat een energie heb ik daar in verloren… enfin….

Een tweetal jaren later las ik het op nieuw. Dit keer besefte ik wat er stond. Ook op de School voor Filosofie die is destijds bezocht, hebben we in de lessen aandacht besteed aan het fenomeen NU.

Hoe is het toch mogelijk dat wij mensen in gedachten vaker met het verleden of de toekomst toekomst bezig zijn. Het lijkt een soort ontkenning van het geen er is. Een verleden of toekomst kan en zal er nooit zijn.

Dingen die plaatsvinden vinden ALTIJD plaats in het NU. Het is immers altijd NU; NU relativeert, NU accepteert, NU …… Denk daar maar eens over na….. NU 🙂

Voor meer Gratis Flow tips download ons gratis E-book (link)