De GC plattegrond van Elkie Deadman – Geweldloze Communicatie

In deze derde aflevering van de NVCpodcast een hartverwarmend verhaal van Elkie. In een ontspannen inspirerend gesprek vertelt Elkie wat haar drijft en hoe Verbindende Communicatie haar handvatten biedt voor het navigeren door het leven.. De plattegrond van Elkie.

Over Muppets in je hoofd, kleine Elkie, Egostripper Rick, creativiteit, je opdrachtgever als vijand(sbeeld), het absoluut onmogelijke, waardeloze trainers, maar ook depressie en donkere dagen komen aan bod in deze aflevering.

En dan natuurlijk het antwoord op de vraag die Christiaan stelde in de vorige aflevering en tevens …… wie is de volgende gast…… 🙂

 

Wil je meer weten over Geweldloze of Verbindende Communicatie of zoek je een trainer bij jou in de buurt, kijk dan gauw op de website van de GC Kring: https://www.geweldlozecommunicatie.org

Heel veel luister plezier!

Hartelijke groet, Elkie en Martijn

 

2 antwoorden
 1. peter
  peter zegt:

  Ik kwam deze podcast tegen in een linked-in post. Ik neem eruit mee: “wat anderen over jou zeggen gaat niet over jou, wat jij over anderen zegt gaat wel over jou”, mooi inzicht. Net als “ik dacht dat mijn gevoel iets echts was… maar het is niet meer dan een rode lamp op een dashboard” Je moet er niet in blijven hangen, maar op acteren. Niet direct reageren eerst verbinden met behoeftes van jezelf en die van de ander en daarna pas handelen. Ik geloof dat er een betere wereld… nou ja zeg, ik type dit terwijl ik luister en nu is de podcast bij het eerste sprongetje… en daar ben ik het 100% mee eens! Grote vraag is of we niet in een tijd zitten die juist de tegenovergestelde kant op beweegt?Steeds sneller reageren, boodschappen moeten korter, nuances uit het verhaal, hardere standpunten omdat die zo lekker helder en duidelijk zijn. Ligt daar een maatschappelijke behoefte aan ten grondslag en kan geweldlozecommunicatie (ik krijg wel een beetje jeuk van het woord) daar ook iets in betekenen?

  Groet Peter

 2. Jan Martijn Jansen
  Jan Martijn Jansen zegt:

  Hallo Peter,
  Dank voor je reactie! mooi te lezen dat je er wat uit hebt meegenomen. Ik zie inderdaad maatschappelijk, maar ook om me heen, in mijn werk als coach dat bij mensen het “zelf-verbinden” vaak ontbreekt. men volgt de meute (onbewust of bewuste overtuigingen) Ik zie het als een gegeven..
  “Vertragen” is dan ook wat ik in het coachen en bij, hoop een minder jeukend woord, verbindende communicatie toepas. Een uitdaging soms, maar een keuze wat mij betreft. Misschien wat filosofisch, maar wij zelf en de wereld om ons heen verandert constant. Het is fijn dat er middels GC een keuze mogelijkheid is mijzelf beter te begrijpen, de ander beter te snappen en hoe ik mij verhoud hiertoe.
  Fijne dag!
  Martijn

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *