Inspiratie Verbindende Communicatie

Geweld

In mijn leven heb ik veel te maken gehad met geweld. Geweld mogelijk niet in de zin waarop men het interpreteert. Vaak is er een associatie met fysiek geweld. Waar ik op doel is emotioneel geweld. Misschien nog kwalijker, omdat het minder zichtbaar is. Het is vaak zo subtiel dat je het niet eens door hebt.

De impact is groot. Je gaat je anders gedragen, aanpassen, pleasen etc. Frustraties en boosheid geven het onvermogen weer om woorden te vinden wat er in je wordt geraakt.

Dit is in feite elke vorm van communiceren die zich vervreemd, oordeelt, afkeurt, stigmatiseert. Zowel naar jezelf (interne criticus) en beschuldigingen naar de ander. Wat er daarmee gebeurd is dat je vaak ontkent of negeert wat er werkelijk in je leeft; emoties en behoeften….. Duurt dit lang en vaak dan kan dit leiden tot angsten en depressies. Wat in de ander leeft is vaak ook niet te begrijpen.

Verbinding

Eigenlijk is het verbinding die een mens nastreeft. Verbinding met jezelf en de ander. Wat leeft er in mij en wat leeft er in jou. Hoe kan ik bijdragen aan het verreiken van dingen die ik belangrijk vind en dingen die een ander belangrijk vindt. Een van de meest belangrijke veranderingen dit ik bij mezelf heb gemerkt is dat je kiest voor jezelf je niet uitverbinding gaat! Namelijk: NEE tegen de ander is JA tegen jezelf! Zelfzorg dus, geen egoïsme!

Verbindende Communicatie is een prachtige manier om naar verbindingen te kijken en woorden te geven aan dat wat voor jou belangrijk is.

Tijdens mijn coaching en workshops die ik geeft zal ik dit inzetten.

Welzijn
Balans
Focus / Flow

Hieronder enige voorbeelden:

Marshall Rosenberg introductie VC

NVC Dansvloer

De dansvloer is een min of meer systemische manier van Verbindende Communicatie te ervaren. Een effectieve en helpende manier van Verbinding maken met wat er in jezelf leeft.

Veroordelende taal Verbindende Taal
Jij schoft!
Mijn zoon is een slons!
Ik voel me genegeerd
JIJ luistert niet naar me!
Ik voel me niet gerespecteerd.

×

Hoi, heb je een vraag over onze aanpak?

Kies een van onze Inflowcoaches om jouw te helpen:

×